Nemzeti Tehetségprogram keretében megvalósuló program

Budapestre kirándultunk

A Hevesi Körzeti Általános Iskola és AMI Hevesi József Tagiskolájában megvalósult „Cél: Győzelem!” elnevezésű NTP-SFT-20-0023 pályázat egyik programja volt a budapesti kirándulás. A kirándulásra 2021. június 2-án került sor.

Autóbuszos utazásunk első állomása Kispest volt, ahol találkoztunk Pisont Istvánnal. A jó hangulatú, motivációs beszélgetés során a harmincegyszeres magyar válogatott középpályás labdarúgó mesélt arról, hogyan lett egy békés megyei település hátrányos helyzetű, öt gyermekes roma családjából származó fiú világszerte ismert, sikeres focista. Beszélt nehézségeiről, melyen alázattal, kellő szorgalommal, kitartással sikerült túllendülnie. A gyermekek feltehették kérdéseiket, amelyekre a focista szívesen válaszolt, kielégítette kíváncsiságukat.

A beszélgetést követően elsétáltunk a közelben lévő Kispesti Futball Házba. Itt a kiállítás emléktárgyakat mutat be, melyek a Budapest Honvéd FC szurkolóitól és játékosaitól kapott felajánlásokból származnak. Tanulóink megismerkedhettek különböző mezek, érmek, kupák, fotók, festmények és egyéb relikviák eredetével, illetve hozzájuk kapcsolódó történetekkel. A felmerülő kérdéseikre választ kaptak. Nagy örömükre, a ház egyik termében csocsóasztal található, amelynél feledhetetlen perceket töltöttek.

A program utolsó állomása, a városrész egyik hangulatos étterme volt, ahol nagyon finom ebédet készítettek nekünk.

Az ebéd elfogyasztását követően a hazafelé úton megálltuk a Honvéd Stadionnál, azaz a Bozsik Arénánál. Sajnos csak kívülről volt lehetőségünk megtekinteni, de még így is elvarázsolta a gyerekeket.

Ezután fáradtan, de élményekkel telve utaztunk haza.

Képes összefoglaló:

https://drive.google.com/file/d/1gHchESsNQp1djG1_R-6yo6oQOHyqVzFl/view?usp=sharing

Kovács-Bakos Nóra
Kozma István
Jurányiné Besenyei Gabriella