PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP A FELSŐ TAGOZATON

2023. október 27-én délelőtt a felső tagozatosok pályaorientációs napon vettek részt az osztályfőnökök és a felső tagozaton tanító pedagógusok irányításával.

Az 5. és 6. osztályosok kisfilmeket néztek meg, melyek különböző szakmákat mutattak be. Ezután csoportokban dolgoztak tovább. Különböző rejtvényeket, valamint ügyességi feladatokat oldottak meg.

A 7. osztályosok ellátogattak a Rendőrséghez, ahol megtekintettek egy kisfilmet a szakma sokszínűségéről, valamint megismerkedtek az épületben dolgozók munkájával. Ezután a Black Beard Barber Shop vendégei voltak, ahol a borbély szakma rejtelmeiről, illetve a tanulás fontosságáról beszélgettek. Az iskolába visszaérve rejtvényeket oldottak meg. A lányok kipróbálhatták a kozmetikus és műkörmös foglalkozást is.

A 8. évfolyamosok már előző napon iskolalátogatáson vettek részt Jászapátin, ahol a középiskolában oktatott szakmákkal ismerkedtek. A pályaorientációs nap keretein belül pedig a közeli továbbtanulási lehetőségeket beszélték meg osztályfőnökeikkel. Mindezek mellett rejtvényeket oldottak meg, ahol ismert és kevésbé ismert foglalkozásokkal találkozhattak.

Ezen a napon tanulóink sokféle továbbtanulási lehetőséggel ismerkedtek meg. Bízunk benne, hogy az előttük álló pályaválasztást sikerült megkönnyíteni számukra és képesek lesznek majd olyan szakmát választani, amely örömet okoz számukra és amelyben sikeresen fognak tevékenykedni.