Vigyázz,kvíz,Hungarikum!

A Heves megyei általános iskolák felső tagozatosai, valamint középiskolások részére szervezett a magyar kultúrát, és a Heves megyei értékeket népszerűsítő kétfordulós vetélkedőt a Heves Megyei Értéktár, a Földművelésügyi Minisztérium Hungarikum Főosztályának támogatásával. A térségi fordulóra több mint 80 gyermek készült fel.

A hevesi térségből három csapat nevezett, melyből a Körzeti Tagiskola két csapattal képviselte a hevesi térséget, és vett részt ezen a nem mindennapi vetélkedőn, Egerben

A verseny kétfordulós. A térségi fordulók 1-2.helyezett csapata jut a megyei fordulóra, ami február 23-án lesz ugyancsak Egerben.

Iskolánk csapatai nagy kihívás elé néztek, elsősorban a felkészülési idő rövidsége miatt. Lelkesedésük töretlen volt, így örömmel készültek a hetven kérdéses kvíz kitöltésére. Majd egy marketing reklámtervet is készítettek a Tisza-tó és a Hevesi szőttes népszerűsítésre, amit, ha győztesként kerülnének ki a versenyből, a szervezők meg is valósítanának.

Nagy izgalommal várjuk a hétfői napot, amikor is kiderül, hogy a 19 csapatból melyik az a 6 csapat, amelyik részt vesz a megyei fordulón.

A Körzetis csapatok:
A “Vízi világ” csapat tagjai: Regéczi Zsófi, Török Anna, Nagy Botond, Barta Bálint

Felkészítő tanár: Bakos Péterné

A “Hevesi Marci” csapat tagjai: Tóth Kristóf, Kovács Bálint, Balogh Olívia, Balogh Enikő

Felkészítő tanár: Petneházy Lászlóné

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítőknek!