Körzetis diák kapott rangos sportolói elismerést

Juhász Péternek „LOVAS SPORTOLÓI DÍJ”-at adományozott a Magyar Lovassport Szövetség elnöksége

  1. február 15-én a Nemzeti Lovarda adott otthont a Magyar Lovassport Szövetség Díjátadó Gálájának. A díjátadás során 2018. év kiemelkedő eredményeket elért lovas sportolói és kiemelkedő lovas szakemberei kerültek díjazásra az alábbi kategóriákban: Gróf Széchenyi István Emlékérem, Magyar Lovassportért Érem, Sándor Móric Díj, sportolói díjak, az Év Edzője, az Év Szövetségi Kapitánya, az Év Tenyésztője.

Kiemelkedő sport eredményéért Mondok Józseftől, a fogathajtó szakbizottság elnökétől, díjat vehettek át a Kisbér/Ászáron rendezett FEI Gyermek, Junior, Fiatal hajtók Európa-bajnokságán sikerrel szerepelt versenyzők, köztük Juhász Péter a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos tanulója.  A hat főből álló magyar csapat tíz nemzet válogatottja közül lett 2. helyezett. Az első versenyszám, a díjhajtás után még negyedik helyen álltak, de a maratonhajtásban sikeresen felhajtottak a dobogós 3. helyre, majd Péter bravúros akadályhajtásának köszönhetően ezt tovább tudták javítani és ezüstéremmel térhettek haza a versenyzők.

Juhász PéterHevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos tanulója 8 évesen kezdett fogatot hajtani, mivel édesapja és nagybátyja lovak és a sport iránti szeretetének köszönhetően igazából a fogatsportban nőtt fel.  Gyermek kategóriában több póni egyes fogathajtó versenyen eredményesen szerepelt, de az igazi sikert a 2018. évi EB jelentette, ahol akadályhajtásban a 2., egyéni összetettben az 5. helyet szerezte meg Rony (Merantun Dyn Glaw) nevű pónijával.  Két éve Fekete Sándor a pónik és a versenyző felkészítője, aki edző, tréner, segédhajtó egy személyben. Az idei évben kettes fogattal készül a póni világbajnokságra viszont a jövőben póni négyes fogattal szeretne versenyezni az ifjú hajtó. A fogatok összeállításában Dobrovitz József segített. Péter két alkalommal is lehetőséget kapott a téli fedeles világkupa Budapest Sportarénában rendezett fordulóján, ahol teszthajtóként meghajtotta póni négyesével a pályát.

Támogatói:

  • Pemika Trans Kft.
  • Vida József (Takarékbank Zrt. Elnök-vezérigazgató)
Körzetis diák kapott rangos sportolói elismerést - Juhász Péternek „LOVAS SPORTOLÓI DÍJ”-at adományozott a Magyar Lovassport Szövetség elnöksége
Juhász Péternek „LOVAS SPORTOLÓI DÍJ”-at adományozott a Magyar Lovassport Szövetség elnöksége
Díjátadó ünnepségen a FEI Gyermek, Junior, Fiatal hajtók Európa-bajnokságának nemzeti csapata
Díjátadó ünnepségen a FEI Gyermek, Junior, Fiatal hajtók Európa-bajnokságának nemzeti csapata
Kitüntetettek Lázár Vilmos Magyar Lovassport Szövetség elnökével
Kitüntetettek Lázár Vilmos Magyar Lovassport Szövetség elnökével
Európa bajnokságon  (segédhajtó: Fekete Sándor
Európa bajnokságon
(segédhajtó: Fekete Sándor
Siker
Siker
2018 évi lovas világkupán négyesfogattal.  (segédhajtók: Vida József, Juhász Miklós)
2018 évi lovas világkupán négyesfogattal.
(segédhajtók: Vida József, Juhász Miklós)
Péter és Rony
Péter és Rony

image8