Hevesi pedagógusok kitüntetése a Líceumban

„Osztani magad, hogy így sokasodjál,
Kicsikhez hajolni, hogy magasodjál,
Hallgatni Őket, hogy tudd a világot,
Róluk beszélni, ha szólsz a világhoz!”
(Váci Mihály)

Az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében 2019. május 31. napján rendezett pedagógusnapi ünnepségen Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a meghívottakat. Az ünnepségen részt vett Szabó Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője. Az ünnepi műsorban a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és a Maklári Általános Iskola tanulói léptek színpadra. A műsort követően az idei tanév kitüntetettjei vehették át díjaikat. Az ünnepeltek között hevesi pedagógusokat is köszönthetünk.

IMG_2701

Kitüntetettjeink:
Árvai Erzsébet a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára a „Pedagógus Szolgálati Emlékérem” miniszteri elismerést vehette át. Árvai Erzsébet szakmai tevékenysége, innovatív szemlélete példaértékű. Elhivatott a tehetséggondozás iránt. Számos tehetséges tanítványát indította el a művészpályán. Tudásmegosztó, publikációs tevékenysége is figyelemre méltó. A tanítás mellett önálló alkotói tevékenységet is folytat. Az elmúlt 20 évben hat egyéni kiállítása volt. Árvai Erzsébet a Körzeti Általános Iskolában maradandót alkotott az „Életfa” és a „Mesevár” című mozaikfalak elkészítésével.

Sándor István László a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítója „Pedagógus Szolgálati Emlékérem” miniszteri elismerésben részesült, melyet betegsége miatt nem a Líceumban vett át.
Sándor István László négy évtizedes tanítói munkáját a sport szeretete, a matematika és az infokommunikációs eszközök iránti érdeklődése hatotta át. Egyénre szabott, differenciált óravezetésével, a szabadidős tevékenységek szervezésével példaként állhat pályatársai előtt.

Sándor István Lászlóné a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanítója „Pedagógus Szolgálati Emlékérem” miniszteri elismerésben; a „Miniszter Elismerő Oklevele” miniszteri elismerésben és az „Egri Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa” elismerésben részesült, melyet betegsége miatt nem a Líceumban vett át.
Gazdag, tartalmas életút áll Sándor István Lászlóné mögött. Négy évtizedes kiemelkedő pedagógiai tevékenysége, sok éves vezetői munkája, karizmatikus személyisége, precíz és pontos munkavégzése példaként állhat kollégái és minden pedagógus előtt.

Sveiczerné Besenyei Veronika a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hevesi József Tagiskolájának tanára „Pedagógus Szolgálati Emlékérem” miniszteri elismerésben; a „Miniszter Elismerő Oklevele” miniszteri elismerésben részesült.
Sveiczerné Besenyei Veronika emberi tartása, határozott tanári személyisége következtében meghatározó az iskola nevelő-oktató munkájában. Szakmai felkészültségével, precíz és pontos munkavégzésével kivívta kollégái, vezetői elismerését. A nevelőtestületen belül meghatározó szerepet tölt be, tekintélye szakmai alapokon nyugszik. Több, mint három évtizede a felsős munkaközösség vezetője. Hiteles, a szó legnemesebb értelmében vett pedagógus.

Az elismerésekhez gratulálunk, sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Szabó Imre Tiborné
intézményvezető