Táboroztak a Körzetisek

 

LOgó facebook

„Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” jóvoltából a nyári szünet 5 napját napközis táborban töltötte 73 Körzetis diák.

A nyertes pályázatnak köszönhetően 2020. június 29 – július 3-ig a gyerekek különféle játékos foglalkozásokkal, érdekes programokkal, és kirándulással töltötték a táborozás napjait.

A résztvevők az első nap délelőttjén megismerkedtek a táborozás ideje alatt betartandó egészségügyi szabályokkal. Ezután már semmi akadálya nem volt a felhőtlen játéknak.

A tábor a sport és az egészségtudatos életmód témája köré szerveződött. A testedzés mellett a környezettudatosságra való nevelés, a kézműveskedés, az egészségmegőrzés és önismeret fejlesztése is fontos eleme volt a programoknak. Az iskola épületében és az udvaron sportos játékok, kézműves foglalkozások, mozgásfesztivál, egészségtudatosságról szóló előadások, önismereti játékok zajlottak, valamint élősakkot és táblajátékokat is játszhattak a gyerekek. A tábor ideje alatt két sportágat: a karatét és a trampolint ismerhették meg és próbálhatták ki a vállakozó kedvű fiatalok, népszerűsítve ezáltal a mozgás ezen formáit.

Külső helyszínek is szerepet kaptak a tábor programjaiban: a városi sportpályán különféle akadályokat kellett leküzdeni a táborozóknak, a Sakkmúzeumban megismerkedtek a világon is ritkaságnak számító sakktörténeti kiállítással, a központi parkban játékosan ismerték meg a város helytörténeti emlékeit.

A szerdai napon Kiskörére kirándult a tábor 4 csoportja a táborvezető tanár nénik kíséretében. A Tisza parti városban meglátogatták a Tiszavíz Vízerőművet, valamint a hallépcsőn lesétálva figyelhették meg az áradó Tiszát és élővilágát. Az aktív figyelmet kívánó délelőtti program után jól esett az árnyas fák alatt elfogyasztott ebéd, majd egy minden igényt kielégítő játszóteret is birtokukba vettek a gyerekek. A nap végén fáradtan, de élményekkel telve buszoztak haza a táborozók.

A játékos és ismeretszerző programok kiegészítéseként két alkalommal fagyiztak is a tábor résztvevői.

A táborozók aktívan és élményekben gazdagon töltötték a nyári szünet első napjait.

Kívánjuk, hogy ugyanilyen élménydús vakációja legyen iskolánk minden tanulójának!

Fotók: https://www.facebook.com/korzetiheves/