TÁBOROZTAK A KÖRZETIS DIÁKOK

121 körzetis tanuló táborozott az EFOP-3.3.5-19-2020-00058 azonosítószámú, „Csodaszarvas programok az Egri Tankerületi Központban” című projekt keretében a Hevesi Körzeti Általános Iskola és AMI pedagógusainak irányításával 2021.06.21. és 2021.07.02. között 2 turnusban lebonyolított napközis táborban.

A többségében alsós gyerekek ingyenesen vehettek részt a változatos programokat biztosító táborban, ahol napi négyszeri étkezésben részesültek. A tábor a közlekedés, sport, és egészséges életmód témakörre épült.

A ”Szabad a pálya„ és az „Irány a grund!” címmel zajló programokban a tollaslabda, lufi ütögetés, ugróiskola, kosárlabda és ugrálókötelezés, floorball, ping-pong kapta a főszerepet.

A „Bringázzunk!” programban a gyermekek ügyessége, mozgás-, és egyensúlyfejlesztése mellett, sikerült elsajátítaniuk a közlekedés, balesetmegelőzés és elsősegélynyújtás alapvető ismereteit.

Szerdán Szilvásváradra kirándultak a csoportok. Meglátogatták a Kalanderdő Kalandparkot, ahol szenzációs 2 órát töltöttek: aranyat mostak a Szalajka patakban, kötélpályákon ügyeskedtek, ugráltak a hatalmas „EuroBungee”  trambulinokon. A kisvonattal felutaztak a tisztásra, és lefelé jövet a Szalajka-völgyi túrát megszakították a Fátyol-vízesésnél, megnézték a Szikla-forrást, a pisztrángos tavakat, és a vadaskert őzikéit is megfigyelhették.

Az egészségre nevelés, az egészséges táplálkozás is helyet kapott a programban. A gyerekek kisfilmeket néztek, majd ehhez kapcsolódóan szókereső játékokat játszottak, és a témakörhöz kapcsolódó plakátokat készítettek.

„ Vissza a múltba” címmel régi népi játékokat próbálhattak ki az udvar árnyas fái alatt.

A Hevesi Szakrendelő Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészségközpont munkatársai segítségével 3 színtéren forgószínpadszerűen különböző játékos, az egészséges életmódhoz kapcsolódó programokon vehettek részt a táborozó gyerekek.

A „Furi olimpia – Exathlon Körzeti!” programja a Bermuda Sportparkban zajlott nagy sikerrel.  A kisebbek a játszótér eszközeit vették birtokba, a nagyobbak a fitness- és tornapályán próbálták ki erejüket illetve focizással töltötték az időt.

Nagyon tartalmas, tanulságos és változatos programokkal teli hetet tölthettek el az iskola tanulói.

Képes beszámoló az iskola facebook oldalán található:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=korzetiheves&set=a.2857201834545873