FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT A KÖRZETIBEN

A 2023. április 24. és 28. között meghirdetett Fenntarthatósági Témahéten iskolánk sokszínű programokon keresztül valósította meg a témahét célját: a fenntarthatóság üzenetének elterjesztését iskolai keretek között.

Az aulában felállított tájékoztató falon érdekes, meghökkentő információkat lehetett olvasni, infógrafikákat nézegetni a fenntarthatóság és az öko-életmóddal kapcsolatosan. A „Föld napja” témakörében készített tanulói rajzos munkákat tekinthették meg az érdeklődők a folyosói tárlaton.

A hét folyamán az alsó tagozatosok „szelektív dobozt” készítettek, a felsősök „Ökokód” QR-kód kerestek az iskola udvarán.

Iskolánk csatlakozott az „Önkéntesen a Tiszta Magyarországért 2023” akcióhoz, és „TeSzedd!” hulladékgyűjtő programot hirdetett az osztályoknak.

Az alsósok „HagyMatyi” hagyma dugványozást, növényültetést, palántázást végeztek, valamint „Geoláda keresés” címen játékos akadályversenyen szórakoztak. Nagy Zsolt, az Agria Terra elnöke rendhagyó biológia órát és egzotikus állatbemutatót tartott az iskola tanulóinak. „Fenntartható túrázás – Hátizsákkal az Azovi-szigeteken” címmel Puzsér Sándor tanár úr rendhagyó földrajz óráján vettek részt az érdeklődő gyerekek, valamint egész héten Ljasuk Dimitrij környezetvédő, természetfilmes munkái kerültek kiállításra.

Idén is meghirdetésre került a „Legyél Te is kutató!” verseny, amire nívós pályamunkák érkeztek. Az eredményhirdetésen oklevelet és értékes ajándékokat vettek át a díjazottak.

A verseny nyertesei: Sándor Fekete Fanni (7.a), Vallyon Nóra (7.a), Szalkári Máté (7.j).

Képes beszámoló az iskola facebook oldalán található:

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid02BewvrSuwY3GmbGvYY2inKjcbdd3rhwZqhH4CHB2AeRC5HypxQ5r6z96Mks84kLTtl