TEHETSÉGMŰHELYEK DEBRECENBEN

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, és a Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósításának támogatására kiírt pályázat keretében sikeresen pályázott a Hevesi Körzeti Általános Iskola.

A Képzeld el! Alkosd meg! Éld át! – Tehetségküllangó című, NTPINNOV-22-0131 számú pályázat keretében a Robotika, a Kopogós-komplex, a Dráma és Pille műhely tehetségterületüknek megfelelő tevékenységeket végeznek a foglalkozásokon.

A program egyik elemeként, az egész éven át tartó kreatív, személyiségfejlesztő munka részeként 2023.05.10-én a tehetségműhelyek külső helyszínen szervezett foglalkozáson vettek részt Debrecenben.

A külső helyszínen szervezett foglalkozások a tanulók számára motiválóak és inspirálóak. A tehetségműhelyek területüknek megfelelően szerezhettek új ismereteket, gyűjthettek tapasztalatokat. A Robotika és a Kopogós-komplex műhely az Agora Tudományos Élményközpontban bővíthette tudását. A Dráma és Pille műhely a Csokonai Fórumban töltött felejthetetlen órákat, ahol drámafoglalkozáson, színház bejáráson, jelmezpróbán vehettek részt Varga Nikolett CSIP munkatárs vezetésével, valamint motivációs beszélgetést folytattak Kránicz Richárd színművésszel.

A délutánt a debreceni Nagyerdőben a Sziget-kék játszótéren töltöttük, ahol mindenki kedvére kipróbálhatta ügyességét, sok-sok élménnyel gazdagodott.

Heves, 2023. 05. 17.

                                                                       Sárándiné Nagy Györgyi

                                                                                   szakmai vezető