ZÁNKÁN TÁBOROZOTT A 7.A ÉS 7.J OSZTÁLY

A Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7.a és 7.j osztálya 2022. szeptember 7-9-ig őszi, ottalvós osztálykiránduláson vett részt a Zánkai Erzsébet- táborban.

A többórás vonatozás után szerda délután megmártózhattak a gyerekek a Balatonban. Az esti felfedező séta után egy fergeteges koncerten vettek részt.

Másnap délelőtt csodálatosan kellemes időben lehetőség nyílt sportolni és strandolni. Ebéd után a csapat eltúrázott a dörgicsei templomromhoz. A 10 km-es gyalogút gondozott szőlőbirtokok mellett vezetett. A 800 éves falmaradványok tövében rögtönzött földrajzórán vettek részt a gyerekek, s közben gyönyörködhettek a kora őszi tájban. Akinek kedve volt, este diszkóba mehetett, ahol a túravezető és barátai gondoskodtak a fergeteges hangulatról, amit a záporeső sem tudott megakadályozni.

A három nap gyorsan eltelt. Az utolsó napon még a Haditechnikai Parkot fedezték fel a tanulók, majd fájó szívvel vonatra szálltak.

ERZSÉBET TÁBOR ZÁNKÁN

2022. szeptember 14-16. között Zánkán táboroztak a Körzeti Iskola 8.b osztályos tanulói. Az első nap a táborral való ismerkedés jegyében telt, de akinek maradt még ereje a fárasztó utazást követően, egészen estig trambulinozhatott.Csütörtökön az őszies idő ellenére Balatonfüredre kirándultak a gyerekek, ahol a Lóczy-barlangot látogatták meg, majd ezt követően a Jókai kilátóhoz túráztak el. A nap további részében a csodálatos Balaton parton sétálgattak, fagyiztak és kacsákat, hattyúkat etettek.Pénteken késő délután szerencsésen hazaérkezett a csapat a hevesi vasútállomásra. Ebben a pár napban olyan pillanatokkal gazdagodtak, amelyek még jobban összekovácsolták az osztály közösséget.

TÁBOROZTAK A KÖRZETIS DIÁKOK

121 körzetis tanuló táborozott az EFOP-3.3.5-19-2020-00075 azonosítószámú „Csodaszarvas programok az Egri Tankerületi Központban II.” című projekt keretében 2022.06.20. és 2021.07.01. között, a 2 turnusban lebonyolított napközis táborban.

Az alsó tagozatos gyerekek ingyenesen vehettek részt a változatos programokat biztosító táborban, ahol napi négyszeri étkezésben részesültek. A tábor a közlekedés, sport, és egészséges életmód témakörre épült.

A tábor programjában külső helyszínen lebonyolított kirándulás is szerepelt. Az úticél a Gyöngyös-Sástón található Oxigén Adrenalin Kalandpark volt, ahol a gyerekek kipróbálhatták a bátorságukat a Függőhíd sétán és az Erdei labirintusban, mókás utazásra indultak Frédi-Béni járművén, a Hajtányon, ügyeskedhettek a trükkös kerékpáron, és a kalandozás végén  körbezakatolták a parkot a liliputi vasúton, az Oxygen Expressen.

Az iskola alsós tanulói tartalmas és szórakoztató programokkal teli hetet töltöttek el a táborban.

Képes beszámoló a tábori élményekről az iskola facebook oldalán:

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid0g2Mi7h8nmTSqypGyb7HMZpHJ4GGd1DpyDpL3N8uobwQxJvHirQm4QDEx95r9fJqSl

MAGYAR BAJNOK ÉS VILÁGDÖNTŐ RÉSZTVEVŐ AZ AREA5 CSAPATA!

2022. július 7-8-án került megrendezésre Győrben a WORLD ROBOT OLYMPIAD (robot építő és programozó verseny) nemzeti döntője. A Robot Világolimpia egy globális robotverseny fiatalok számára. A versenyen a LEGO Education által gyártott Lego Mindstorms játékokat használják. Először 2004-ben, Szingapúrban rendezték meg, és ma már több mint 26 000 csapatot vonz több mint 65 országból.

Iskolánk csapata, az Area5 a miskolci regionális versenyen 2. helyen jutott be a nemzeti döntőbe.

A csapat tagjai nem vették félvállról a felkészülést, és nagy lelkesedéssel készültek a döntőre. A sok munka meghozta az eredményét. A kétnapos, fantasztikus hangulatú verseny végén az AREA5 felállhatott a dobogó legfelső fokára, és ELSŐ HELYEZETTKÉNT KIJUTOTT A DORTMUNDBAN RENDEZENDŐ VILÁGDÖNTŐRE.

A CSAPAT TAGJAI: BALASSA DÁVID, KIS BALÁZS, MAGYAR ZOLTÁN NIMRÓD

FELKÉSZÍTŐ PEDAGÓGUS: SIMON ZOLTÁN

PEDAGÓGUSAINK ERASMUS+ PÁLYÁZATON VESZNEK RÉSZT

Iskolánk 3 pedagógusa, Lassúné Tóth Krisztina, Kisbalázs Koletta és Perge Dorina július folyamán valósítják meg a 2020-ban megnyert Erasmus+ pályázat mobilitásait. Lassúné Tóth Krisztina és Kisbalázs Koletta Angliában (Londonban és Cambridge-ben), Perge Dorina Rovinjban, Horvátországban vesz részt kéthetes módszertani továbbképzésen. További részleteket iskolánk Erasmus+ programjáról és a megvalósuló mobilitásokról az alábbi linken keresztül érhetőek el.

https://hevesikorzetierasmus.wixsite.com/hevesikorzetierasmus

KÖRZETIS DÖK-NAP

2022. június 14-én került megrendezésre az iskolai DÖK nap. Külső helyszínen, Heves-Alatkán, a szülők bevonásával került megvalósításra a “HEVESI NÉPI JÁTÉKOK CSALÁDI FESZTIVÁLJA” elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02245 azonosítószámú program. A programmal kapcsolatos költségeket iskolánk alapítványa a Művelődés-Szabadidő-Kultúra Alapítvány pályázati forrásból finanszírozta. Az alapítványt a Hevesi Kulturális Központ segítette a szervezésben.

Ezen a napon az alsó tagozatos diákok autóbusszal, a felsősök kerékpárral mentek a fesztivál helyszínére. Alatkán évfolyamonként a szülők segítségével felállított sátrakban helyezkedhettek el a gyerekek.

Ráhangolódásként a Tekergő Zenekar muzsikaszóval, táncházzal alapozta meg a jó hangulatot. Ezután kezdődött a móka, 16 különböző állomáson próbálhatták ki magukat a gyerekek:

Létrafutás, talizskázás, meggymag dobálás, lengőtekézés, tojásdobálás, százlábú, csutkavár építés, kötélhúzás, zsákban futás, abroncshajítás, bocsázás, ostropattogtatás, vízhordás, gólyalábazás, csizmadobálás, lepedőlabdázás.

Az érdekes, mókás feladatok után Bakó Richárd jászberényi triálos szórakozatta rendkívül izgalmas bemutatójával a közönséget.

Óriáscsúzdán is csúszkálhattak, vagy pihenésképpen kézműveskedhettek a gyerekek.

A jól sikerült DÖK-nap képes beszámolója Pintér Zsuzsannának köszönhető.

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid02S9NEpRtM8RDNpLUA7nfCQd2B1XV3VpwASy81C6nVKyUU3WrbKFZJWhLDCa7bEi9yl