TEHETSÉGMŰHELYEK DEBRECENBEN

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, és a Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósításának támogatására kiírt pályázat keretében sikeresen pályázott a Hevesi Körzeti Általános Iskola.

A Képzeld el! Alkosd meg! Éld át! – Tehetségküllangó című, NTPINNOV-22-0131 számú pályázat keretében a Robotika, a Kopogós-komplex, a Dráma és Pille műhely tehetségterületüknek megfelelő tevékenységeket végeznek a foglalkozásokon.

A program egyik elemeként, az egész éven át tartó kreatív, személyiségfejlesztő munka részeként 2023.05.10-én a tehetségműhelyek külső helyszínen szervezett foglalkozáson vettek részt Debrecenben.

A külső helyszínen szervezett foglalkozások a tanulók számára motiválóak és inspirálóak. A tehetségműhelyek területüknek megfelelően szerezhettek új ismereteket, gyűjthettek tapasztalatokat. A Robotika és a Kopogós-komplex műhely az Agora Tudományos Élményközpontban bővíthette tudását. A Dráma és Pille műhely a Csokonai Fórumban töltött felejthetetlen órákat, ahol drámafoglalkozáson, színház bejáráson, jelmezpróbán vehettek részt Varga Nikolett CSIP munkatárs vezetésével, valamint motivációs beszélgetést folytattak Kránicz Richárd színművésszel.

A délutánt a debreceni Nagyerdőben a Sziget-kék játszótéren töltöttük, ahol mindenki kedvére kipróbálhatta ügyességét, sok-sok élménnyel gazdagodott.

Heves, 2023. 05. 17.

                                                                       Sárándiné Nagy Györgyi

                                                                                   szakmai vezető

JÓL SZEREPELTEK TANULÓINK A VÁRMEGYEI ATLÉTIKA DÖNTŐN

A Körzeti Iskola tanulói eredményesen szerepeltek a múlt héten lebonyolított vármegyei döntőkön atlétika sportágban.

Eredmények:

II. korcsoport lány hárompróba csapatverseny megyei 5. hely

Csapattagok: Csajbók Nikolett, Gerencsér Vivien, Lányi Viktória, Misi Zoé, Nagy Laura, Oláh Lara Regina

Felkészítő: Dányi Márta

Egyéni és Váltó Bajnokság – Kislabdahajítás:

III.korcsoport: Agócs Noémi 2. hely

IV. korcsoport: Darázs Lilla 3.hely

Felkészítő: Dányi Márta

IV. korcsoport: Steczina Zsolt Mátyás 3.hely

Felkészítő: Szűcs László

Távolugrás:

III. korcsoport: Mészáros Kiara Krisztina 2.hely

Felkészítő: Dányi Márta

Képes beszámoló az iskola facebook oldalán:

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid02Y5ssidRkBhHqRxjmrUv723AQBBfaGRbtdrxAutBLZX6pbmzv87ZT6amS6QmfeBapl

SIKERES SZEREPLÉS A ROBOTPROGRAMOZÓ VERSENYEKEN

Áprilisban két robotprogramozó versenyen is megmérették magukat a Körzeti Iskola robotikás diákjai.

A sort a ROCS (Robotprogramozó Országos Csapatverseny) online első fordulója indította. Az iskola világbajnoki második helyezett csapata, az Area5 (Balassa Dávid, Kis Balázs, Magyar Zoltán Nimród) indult a versenyen. A csapat nagyon jól teljesített és kvalifikálta magát az országos döntőbe.

Az idei WRO sorozatra 4 Körzetis csapat is nevezett RoboMission kategóriában:

Area5: Balassa Dávid, Kis Balázs, Magyar Zoltán Nimród

KMZ-Team: Budai Zsombor, Dobóczi Kristóf, Szalkári Máté

SpeedyBoys: Agócs Gergő, Kozma Zoltán, Nagy Csaba

Pepita: Simon Dorka, Marsi Péter

A miskolci regionális döntőn az Elementary korcsoportban a Pepita nevű csapat a 2., a SpeedyBoys pedig a 4. helyen kvalifikálta magát a júniusi győri Nemzeti döntőbe.

A Juniorok között legfiatalabbként debütált az Area5 csapata, és az első versenyükön résztvevő KMZ Team. A KMZ Team nagyon jó taktikai érzékkel versenyzett és megszerezte a továbbjutást érő 2. helyet, az Area5 pedig a továbbjutásukat veszélyeztető technikai malőr ellenére szabadkártyával jutott be a döntőbe.

A pénteki WRO-s verseny után, az AREA5 csapata szombaton Kecskeméten a ROCS országos döntőjében programozott. Ügyesen dolgoztak, és a 8. helyen végeztek.

A csapatokat felkészítő pedagógus: Simon Zoltán

Képes beszámoló az iskola facebook oldalán található:

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid02Z2oyGa4P9xCgHSP6dLEfKPv2SGGHZDgqfDgQ3nEKCtg7n1wGbd2Vmj1wNu53MMyCl

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT A KÖRZETIBEN

A 2023. április 24. és 28. között meghirdetett Fenntarthatósági Témahéten iskolánk sokszínű programokon keresztül valósította meg a témahét célját: a fenntarthatóság üzenetének elterjesztését iskolai keretek között.

Az aulában felállított tájékoztató falon érdekes, meghökkentő információkat lehetett olvasni, infógrafikákat nézegetni a fenntarthatóság és az öko-életmóddal kapcsolatosan. A „Föld napja” témakörében készített tanulói rajzos munkákat tekinthették meg az érdeklődők a folyosói tárlaton.

A hét folyamán az alsó tagozatosok „szelektív dobozt” készítettek, a felsősök „Ökokód” QR-kód kerestek az iskola udvarán.

Iskolánk csatlakozott az „Önkéntesen a Tiszta Magyarországért 2023” akcióhoz, és „TeSzedd!” hulladékgyűjtő programot hirdetett az osztályoknak.

Az alsósok „HagyMatyi” hagyma dugványozást, növényültetést, palántázást végeztek, valamint „Geoláda keresés” címen játékos akadályversenyen szórakoztak. Nagy Zsolt, az Agria Terra elnöke rendhagyó biológia órát és egzotikus állatbemutatót tartott az iskola tanulóinak. „Fenntartható túrázás – Hátizsákkal az Azovi-szigeteken” címmel Puzsér Sándor tanár úr rendhagyó földrajz óráján vettek részt az érdeklődő gyerekek, valamint egész héten Ljasuk Dimitrij környezetvédő, természetfilmes munkái kerültek kiállításra.

Idén is meghirdetésre került a „Legyél Te is kutató!” verseny, amire nívós pályamunkák érkeztek. Az eredményhirdetésen oklevelet és értékes ajándékokat vettek át a díjazottak.

A verseny nyertesei: Sándor Fekete Fanni (7.a), Vallyon Nóra (7.a), Szalkári Máté (7.j).

Képes beszámoló az iskola facebook oldalán található:

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid02BewvrSuwY3GmbGvYY2inKjcbdd3rhwZqhH4CHB2AeRC5HypxQ5r6z96Mks84kLTtl

MEGHÍVÓ

Tisztelt Szülő!

Szeretettel várjuk Önt szülői értekezletünkön

az alsó tagozatos osztályokban 2023. május 9. (kedd) 17.00 órakor,

a felső tagozatos osztályokban 2023. május 10. (szerda) 17.00 órakor.

A KÖLTÉSZET NAPJÁNAK TISZTELETÉRE SZAVALTAK TANULÓINK

Eredményesen szerepeltek iskolánk tanulói a Hevesi Városi Könyvtár által 2023. április 13-án a magyar költészet napja tiszteletére rendezett szavalóversenyen.

A Művelődési Központban lebonyolított versenyen a helyezést elérő tanulóink:

1-2. osztályosok kategóriájában különdíjat kapott Makó Nikolett 1.b osztályos tanuló.

A 3-4. osztályosok között 1.helyezést ért el Vajda Angéla (3.a), 2.helyezett lett Kelemen Vivien Emma (3.a), 3.helyezést szerzett Simon Dorka (4.b).

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid0jnBCG6Pc8RfTpTHYXHptgcdqGUShwX9SHYCjM9MfNNp9SumNA5ttESQ6ZELCdGP6l

ORSZÁGOS ANGOL NYELVI SIKER

KODAJ MÍRA HANNA 5.B osztályos tanuló a Mozaik Kiadó által meghirdetett online angol nyelvi tanulmányi versenyen ORSZÁGOS 5. helyezést ért el.

A diákoknak 5 fordulóban változatos nyelvi feladatokat kellett megoldani. A helyes megoldáshoz biztos nyelvtudásra, széleskörű általános műveltségre és kulturális ismeretekre is szükség volt. Míra az online fordulók eredménye alapján bekerült a döntőbe. A végső megmérettetésre április elsején került sor a budapesti Orchidea Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában. A döntőben egy 45 perces feladatlapot kellett kitölteni a versenyzőknek. Míra remek teljesítményt nyújtott, és saját kategóriájában az országos 5. helyet szerezte meg.

Felkészítő: Kisbalázs Koletta

HANGSZERES SIKER

A gyöngyösi Pátzay János Katolikus Zeneiskola zongoraversenyén Fehér Lili 5.a osztályos tanuló arany minősítést, Simon Dorka 4.b osztályos tanuló bronz minősítést szerzett.

Felkészítő: Tatai Judit, a Zeneművészeti Tagintézmény pedagógusa

“Nyitott műhely” foglalkozáson az ötödikesek

A Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet által szervezett „Nyitott műhely” programra látogattak el az ötödik évfolyam tanulói osztályfőnökeik kíséretében. A Csillagvirág Népművészeti Egyesület jóvoltából vászon-, gyapjú- és gyöngyszövéssel, agyagformák és filc ajándéktárgyak, gyékény tavaszköszöntő díszek készítésével ismerkedhettek a kézműves foglalkozásra érkező diákok.

Képes beszámoló az iskola facebook oldalán található:

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid0xrxUg7f6cLqhRJYimUcQJdN9wa4xjcWijjejAaGFJjWrdmxy1RgnnJw113e2KqdHl

“Szevasz tavasz!”

Csütörtökön kezdetét vette a nyolcadik évfolyam kampányolása. A napot iskolatáska-mentes napnak nyilvánították és kihirdetésre került a „Hozd a könyveidet kreatív táskában!”, valamint a pénteki fordított nap alkalmából a „Viselj fordított öltözetet!”.

A szünetben diák DJ-k biztosították a zenét. Nyolcadikos lányok irányításával tánc a folyosón, húsvéti tojás- és nyuszi keresés zajlott az udvaron.

Pénteken a „Kihívások órájában” összecsaptak a pedagógusok és a nyolcadikosok, a tét az iskola kulcsa volt. A győzelmet a nyolcadikos diákok vívták ki, jutalmul megkapták iskola kulcsát, ezzel a végzősök egy napra átvették a hatalmat.

Az 1. osztályosok színvonalas tavaszköszöntő műsort adtak elő a tornateremben.

A délelőtti programot a Tekergő zenekar műsora és táncház zárta.

Délután még több szórakozás következett: a vállalkozó kedvűek „Szépségkuckóban” szépülhettek, „Just Dance”-re táncolhattak, a karaokézhattak, Csocsó bajnokságon, és dekázásban is összemérhették az erejüket. Megrendezésre került még hullahoppozó-, ugrálókötelező-, és kosárra dobó verseny, szkander bajnokság és aszfalt rajzverseny is

A délután második felében a gyerekek játékos sorversenyen mérték össze ügyességüket, kötélhúzásban az erejüket, és célbadobó versenyen a célzóképességüket. A napot a pedagógusok vs. nyolcadikosok zsinórlabda mérkőzése zárta, amiben egy hajszálnyival ugyan, de a nyolcadikos diákok győztek.

Ez egy élményekkel teli nap volt!!!