KÖRZETIS DÖK-NAP

2022. június 14-én került megrendezésre az iskolai DÖK nap. Külső helyszínen, Heves-Alatkán, a szülők bevonásával került megvalósításra a “HEVESI NÉPI JÁTÉKOK CSALÁDI FESZTIVÁLJA” elnevezésű TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2021-02245 azonosítószámú program. A programmal kapcsolatos költségeket iskolánk alapítványa a Művelődés-Szabadidő-Kultúra Alapítvány pályázati forrásból finanszírozta. Az alapítványt a Hevesi Kulturális Központ segítette a szervezésben.

Ezen a napon az alsó tagozatos diákok autóbusszal, a felsősök kerékpárral mentek a fesztivál helyszínére. Alatkán évfolyamonként a szülők segítségével felállított sátrakban helyezkedhettek el a gyerekek.

Ráhangolódásként a Tekergő Zenekar muzsikaszóval, táncházzal alapozta meg a jó hangulatot. Ezután kezdődött a móka, 16 különböző állomáson próbálhatták ki magukat a gyerekek:

Létrafutás, talizskázás, meggymag dobálás, lengőtekézés, tojásdobálás, százlábú, csutkavár építés, kötélhúzás, zsákban futás, abroncshajítás, bocsázás, ostropattogtatás, vízhordás, gólyalábazás, csizmadobálás, lepedőlabdázás.

Az érdekes, mókás feladatok után Bakó Richárd jászberényi triálos szórakozatta rendkívül izgalmas bemutatójával a közönséget.

Óriáscsúzdán is csúszkálhattak, vagy pihenésképpen kézműveskedhettek a gyerekek.

A jól sikerült DÖK-nap képes beszámolója Pintér Zsuzsannának köszönhető.

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid02S9NEpRtM8RDNpLUA7nfCQd2B1XV3VpwASy81C6nVKyUU3WrbKFZJWhLDCa7bEi9yl