Tisza-tavi élménytúra

2023. június 2-án a Hevesi Körzeti Általános Iskola és AMI Hevesi József Tagiskolájának 30 tanulója 6 pedagógus kíséretében a Tisza-tóhoz, Tiszaderzsre kirándult.

Az egész napos kirándulás a Nemzeti Tehetség Program által támogatott „Megismerem, megtapasztalom, megalkotom”- NTP-SPEC-22-0127 számú pályázat keretében valósult meg.

Miután megérkeztünk Tiszaderzsre, a tanulók választhattak, hogy kenuban evezve vagy motorcsónakon vesznek részt a vízitúrán, esetleg kerékpárral vagy rollerrel fedezik fel a környező táj szépségét.

A vízitúra során a kikötőből indulva nemcsak a Tisza-tavon, hanem az élő Tiszán is evezhettünk, a nádas közötti szűk csapáson keresztül átjutva a sarudi medencéig.

A túra ideje alatt megfigyelhettük a tó és a folyó változatos élővilágát. Láttunk hódvárakat, különféle madarakat és számos növényfajt.

A kirándulás alkalmával a gyerekek új sportolási lehetőségeket és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetséges módjait ismerhették meg.

Fehérné Tóth Alexandra

A kirándulásról készült képek a következő linken megtekinthetők: https://drive.google.com/file/d/1vKSJX8z69Ole_9XoRRZFhfuEaVhgqiDr/view?usp=sharing