ERZSÉBET-TÁBOR 2022

Erzsébet-tábor 2022

2022. június 27 – től július 1-ig Erzsébet- táborban vehetett részt 30 tanuló a Hevesi Körzeti Általános Iskola és AMI Hevesi József Tagiskolájából. Az iskola felújítása miatt a Zeneművészeti Tagintézményben tartottuk a foglalkozásokat.

A hét minden napján változatos, színes programokon vehettek részt a gyerekek, mint például kézműves foglalkozás, közösségi játékok, közös torna, iskolaszépítés virágültetéssel, foglalkozás az egészséges életmódról, múzeumlátogatás.

Pénteken kirándulással zártuk a hetet, melynek során meglátogattuk a Gyöngyösi Állatkertet, a Mátra Múzeumot, és a sástói Kilátót.

A tábort szervező pedagógusok: Górné Urbán Anita, Kovács-Bakos Nóra, Fehérné Tóth Alexandra

TANÉVZÁRÓ ÜNNEPSÉG

2022. 06.22.

Verebélyi Zoltán tagintézmény-vezető úr tanévzáró beszédében kihangsúlyozta, fontos tanulság, hogy csak az bízhat a sikerben, aki rendszeresen tanul, együttműködik tanáraival. Számos tanulónk ért el szép eredményeket különböző sport- és művészeti versenyeken. Közülük kimagaslik Balog István országos atlétikai versenyen való megmérettetése. Ő, a Hevesi József- díj kitüntetettje, és a Diáksport-serlegét vehette át. Konkoly Ferenc az MLSZ emlékplakettjét vette át.

Kitűnő- és jeles tanulóink könyvjutalomban részesültek.

Az ünnepségen vidám hangulatú műsort adott a 2. a és 2. j osztály, az 1. a osztályból pedig Molnár Szabina Anikó tanuló verset mondott.

 A Hevesi József Alapítvány kuratóriuma köszöntötte a nyugdíjba vonuló kollégáit: Együd Árpádnét, Verebélyi Zoltánt és Kovács Sándort.

 Zárásként megható jelenet részesei lehettünk, amikor egykori diákok búcsúztak a  nyugdíjba vonuló tanáraiktól.

Fotó: Jakab Tibor

Ballagás

“Fontold meg jól, mit kezdesz; válaszd meg az eszközöket okosságod szerint; munkálj fáradhatatlanul; s ha mindent, amit erőd s körülményed enged, megtettél: nem vádolhatod magadat, bár a kimenetel óhajtásodnak meg nem felel is.”

(Kölcsey Ferenc)

A végzős diákoktól az iskolatársak nevében verssel, búcsúgondolatokkal köszöntek el a hetedik évfolyamos tanulók, majd a ballagó diákok búcsúztak nevelőiktől, diáktársaiktól. Az iskolai kopjafára emlékül szalagot kötöttek a búcsúzó osztályok képviselői. Verebélyi Zoltán tagintézmény-vezető beszédében kiemelte: „Örülünk, hogy valamennyien jelentkeztetek középiskolába, felvételt is nyertetek, és a tanulás révén közelebb kerülhettek életcéljaitokhoz, későbbi munkátokhoz. Szorgalmas tanulást várnak tőletek szüleitek és mi is. Legyen erőtök, kitartásotok…Kívánom, hogy azok az alapok, amelyeket iskolánkban szereztetek, elegendőek legyenek ahhoz, hogy önmagatok számára célt tudjatok találni… Kívánom, hogy váljatok értékes emberekké, álljátok meg a helyeteket, érjétek el céljaitokat!”

Sport-díjat- az MLSZ emlékplakettjét- kapta Aszódi István 8. a osztályos tanuló. Kovács Sándor tanár úr a ballagó diákoknak útravalót mondott Jobbágy Károly: Az elhagyott repülőtér című versével.

Régi-régi hagyomány, hogy zárásként a végzős tanulókat lufijaik felengedésével engedjük el az iskola falai közül.

Pedagógusnapi elismerések

2022. június 3-án Egerben az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében pedagógusnapi ünnepségen köszöntötték az Egri Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények tanárait, nyugállományba vonuló kollégáit.  

Az ünnepség keretében Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a Hevesi József Tagiskola pedagógusa, Tompáné Sallai Éva, több évtizedes kiemelkedő nevelő-oktató munkájának elismeréseként.

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vett át Verebélyi Zoltán tagintézmény- vezető úr, és Kovács Sándor tanár úr, akik a több évtizedes munka után ebben az évben nyugdíjba vonulnak.

Június 10-én Heves Város Önkormányzata nevében köszöntötték a pedagógusokat és adtak át díjakat, Sweiczer Sándor polgármester, és Ballagó Zoltán az Egri Tankerületi Központ igazgatója. A Hevesi József Tagiskolából Kovács-Bakos Nóra és Ternák Edit pedagógusok vehették át az Elismerő Oklevelet, kiemelkedő oktató-nevelő munkájukért. Az iskola dolgozói és tanulói nevében az elismerésekhez szeretettel gratulálunk, kívánunk további jó egészséget, jó pihenést, feltöltődést az elkövetkező hónapokban.

Költészet napi szavalóverseny

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Ebből az alkalomból már több éve rendezik meg Hevesen a szavalóversenyt a Heves városi Művelődési Központ Tagintézményben.

Iskolánkból több diák is részt vett ezen az eseményen: Farkas Letícia Beatrix (8.a), Molnár Viktória (8.a), Suha Barbara Szilvia (6.b), Masír László (6.a), Suha Tibor (6.a), Burai Emílián (4.j).

Legeredményesebben az 1.a osztályos Molnár Szabrina Anikó szerepelt, aki 1. helyezett lett. Felkészítője Nagyné Tajti Valéria.

Nemzedékek találkozója

2022 Szent György havának elején iskolánkba látogattak a Hevesi Nyugdíjas Egyesület tagjai. A klub-délutánon az 1. osztályos tanulók versekkel, mesejelenettel köszöntötték az időseket.

A gyerekek a tanító nénikkel együtt készített, tavaszi díszekkel kedveskedtek a vendégeknek.

Az egyesület elnöke- Lászka Aranka – köszöntőjében kiemelte a több évtizedes barátságot, mely az iskola és az egyesület között alakult ki.

Simon Tiborné, Etike évről évre csodás meséket ír a gyerekeknek. Ma, „Dávidka és a galambok” címűt hallgathattuk meg.

Iskolánk volt pedagógusa Czakó Józsefné, Katika, Zelk Zoltán: A három nyúl című meséjét interaktív módon tolmácsolta a gyerekek felé.

Az első osztályosok az ajándékba kapott labdákkal önfeledt boldogsággal játszottak. A játékba bekapcsolódtak a vállalkozó kedvű idősek is.

Végül, invitálásunkra, a klub tagjai megtekintették az iskola névadójának, Hevesi Józsefnek az emlékszobáját.

A három generáció – idősek, pedagógusok, tanulók – klubdélutánja kötetlen beszélgetéssel zárult.

Ahogyan a gyerekek mondták: „ Tessenek jönni jövőre is!”

Molnárné Szabó Márta

Megemlékezés: 1848-49-es forradalom és szabadságharcról

Iskolánkban március 11-én pénteken az első órában műsorral emlékeztünk az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősiről.

A 6.b osztályos tanulók felelevenítették a történelmi múltat és piros-fehér-zöld színű szalagokkal táncoltak.

A 6.a osztályosok a Hevesen élt hősökről meséltek, melyben előzetesen Gyimesiné Gömöriné Ilona, a Hevesi Kulturális Központ, Helytörténeti Gyűjtemény tagintézmény-vezetője volt segítségükre.

A műsort az énekkarosok zárták.

Felkészítő pedagógusok: Tompáné Sallai Éva, Fehérné Tóth Alexandra, Horváth Ilona

A műsor a következő linkre kattintva megtekinthető: https://drive.google.com/file/d/1snmylc0YuLiL7rwY-rKDZo3QjsKyIO8N/view?usp=sharing

Megemlékezés

Február 25-én iskolarádiós műsor keretében emlékeztünk meg a Kommunista diktatúra áldozatairól.

A műsorban szerepeltek: Farkas Klaudia Enikő, Mészáros Erzsébet Dorina, Molnár Fanni, Balog István, Kállai Krisztián, Molnár Kevin – 7. osztályos tanulók.

A műsort összeállították és a tanulókat felkészítették: Mészáros Zita, Fehérné Tóth Alexandra és Horváth Ilona tanárnők.

A műsor a következő linken meghallgatható: https://drive.google.com/file/d/1RTk4Tad7Y61Lxx2FXZtwYs6l-Ezz8qLz/view?usp=sharing