Színházlátogatás

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program keretében kiírt „Tehetségközelben” komplex tehetséggondozó programok támogatására című pályázatán sikeresen pályázott a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hevesi József Tagiskolája.

A „Nem csak játék”-élményalapú komplex képességfejlesztő program ( NTP-TEHETSÉG-23-0297) keretében a pályázatban részt vevő 26 tanuló 5 pedagógus kíséretével 2024. 03. 20-án színházlátogatáson vett részt, az egri Gárdonyi Géza Színházban A dzsungel könyve című musicalt nézték meg.

A színházi előadás megtekintésével megismerhették a színjátszást, mint komplex művészeti ágazatot, megtapasztalhatták kapcsolatát a drámajátékkal.

A sokak által jól ismert történetet az egri színház művészei nagyszerűen állították színpadra. Látványos táncbetétekkel, csodás jelmezekkel, hangzatos dallamokkal és szenzációs színészi játékkal kápráztatták el a nézőket.

„ …a történet nemcsak a vadon nevelkedő Maugliról és az őt körülvevő, emberi tulajdonságokkal felruházott állatok kapcsolatáról szól, hanem barátságról, szerelemről, és gyászról. Mindarról, ami örök az emberi világban.”-írja ajánlójában a musicalről a teátrum.

Minden résztvevőnek emlékezetes élményt nyújtott az előadás.