Budapesti kirándulás – színházlátogatás

2023. május 20-án a Hevesi Körzeti Általános Iskola és AMI Hevesi József Tagiskolájának 30 tanulója 6 pedagógus kíséretében Budapestre látogatott.

Az egész napos kirándulás a Nemzeti Tehetség Program által támogatott „Megismerem, megtapasztalom, megalkotom” – élményalapú komplex program keretében valósult meg.

Budapestre érkezve a délelőttöt városnézéssel töltöttük. Megtekintettük a Millenniumi emlékművet a Hősök terén, sétáltunk a Városligeti-tó partján és a Vajdahunyad vára parkjában.

A Gulliver étteremben elfogyasztott finom ebéd után az Erkel Színházhoz érkeztünk, ahol színházbejáráson vettünk részt.

Szabó László, a Puskás, a musical producere mesélt nekünk az előadás létrejöttéről, a színészek, táncosok, háttérmunkások összehangolt munkájáról. Ezt követően Náray Erika színművésznő vezetésével bejárhattuk a színpadot, betekinthettünk a színfalak mögé, ahol testközelből láthattuk a díszleteket, jelmezeket és az előadásra készülődő művészeket.

Rövid várakozás után elfoglaltuk helyünket a nézőtéren, majd megkezdődött a musical előadás.

A darab bemutatta Puskás pályafutását gyerekkorától egészen a Real Madridba szerződéséig, illetve az 1960- as BEK döntőig, ahol 4 gólt szerzett. A történet azonban ettől sokkal többről szólt. Érzékletesen szemléltette a történelmi korszakot, a 40-es, 50-es évek Magyarországát, példát mutatott bátorságról, hűségről, hazaszeretetről. Mindezt gyönyörű dalokkal, egyedülálló látványvilággal, káprázatos koreográfiával megjelenítve.

Az előadás végén a közönség állva, tapsolva ünnepelt, nagyszerű élmény volt, hogy mindennek mi is részesei lehettünk.

Fehérné Tóth Alexandra

A kirándulásról készített videó a következő linken érhető el: https://drive.google.com/file/d/1mOTS2Isw0XrYp-A4R0WOGI2ZghDNcFVR/view?usp=sharing