PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP

A munkaterv szerint, 2017. december 21-én tartottuk meg, idén először, a „Pályaorientációs nap”-ot.  Ennek a napnak célja volt, hogy segítsünk tanulóinknak a továbbtanulásukkal, pályaválasztásukkal kapcsolatos döntésekben. Mindezt játékos formában, szakmai bemutatókkal, előadásokkal valósítottuk meg.

A programokat bemutatóval és előadásokkal kezdtük, amelyek látványosak, érdekesek voltak. A Tűzoltóság gyakorlati bemutatóval, és vetítéssel tette érzékelhetővé a munkájukat, és egyben felhívta a figyelmet a veszélyekre.

A tűzoltók bemutatója után az alsó tagozatosok osztályfőnökükkel, napközis nevelőjükkel osztályukban folytatták a programot. Interaktív játékok, mesék, dramatikus játékok segítségével ismerkedtek a foglalkozásokkal.

Felső tagozatos diákjainknak folytatódtak a szakmákhoz kapcsolódó bemutatók.  A rendőrségi munkáról volt tanítványunk és kollégája életszerű, közvetlen beszélgetést folytatott, bemutatva a szakma hátterét is, és kiemelték a tanulás fontosságát. Nagy érdeklődéssel hallgatták a gyerekek, bátran kérdeztek. A honvédségi munkával is ismerkedtek, ami sok, számukra eddig ismeretlen információt tartalmazott. A Munkaügyi Központ munkatársa segítségével, nyolcadikosaink tesztek kitöltésével kaphattak információt arról, hogy személyiségüknek melyik szakirány felel meg a legjobban.

A sok információ meghallgatása után kellemes levezetés volt a forgószínpad-szerűen szervezett foglalkozás. Volt „Amerikából jöttem… „, képkirakó, szókereső, totó, rajzos feladat, filmvetítés.

Bízunk benne, hogy a délelőtt programjával sikerült bemutatni diákjainknak, hogy merre érdemes elindulniuk és egyáltalán milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre.

Köszönetünket fejezzük ki a meghívott előadóknak és munkatársaiknak, hogy segítségünkre voltak ennek a programnak a megvalósításában:

  • Hevesi Rendőrkapitányság két dolgozójának, Burai István törzszászlósnak és Palla Tibor főtörzsőrmesternek,
  • Molnár Roland tűzoltó századosnak a Heves Megyei Katasztrófavédelem hevesi őrsparancsnokának és kollégáinak,
  • Holló István őrnagynak, a Magyar Honvédség dolgozójának,
  • Balsai Bertalannénak, a Hevesi Munkaügyi Központ munkatársának.

Köszönjük!

 

Mezeiné Vass Ágnes

int.vez.helyettes