Farsangoltunk

“A jelmezbálban az a legjobb, hogy az ember kibújhatik a saját bőréből, hogy más lehet, tökéletesen más, mint aki a valóságban. (…) Hogy az ember néhány óráig azt játszhatja, hogy megváltozott, elvarázsolták, idegen és ismeretlen lett hirtelen.” (Szabó Magda)

Február 23-án iskolánk tanulói teljes mértékben megfeleltek a fent idézett mottónak.
Az idei farsang ismét óriási meglepetéseket tartogatott számunkra jelmezötletek terén. Kollégáim kreativitása és energiája határtalan. Valamennyi pedagógus személyesen is részese volt osztálya produkciójának, mely nagyban hozzájárul a közösség formálásához. Tanulóink évek múlva is emlékezni fognak a közös szereplésre.
Diákönkormányzatunk minden feltételt biztosított, hogy gyerek és felnőtt igazán jól érezze magát ezen a délutánon.
Motivációként az 1.b osztály verssel és tánccal nyitotta meg a bált. A ráhangolódást követően a győztes szívkirályok és szívkirálynők rövid keringőt mutattak be koronázásuk után. A délután egyik fénypontja nyolcadikosaink keringője volt, mely elvarázsolt és meghatott mindenkit. Egyéni jelmezesek jellemzően a legkisebbek közül kerültek ki igen szép számmal. A csoportos produkciókat többhetes készülődés előzte meg, így mindegyik tökéletesre sikerült:

  • 2.a osztály szellemes zongorafutamokat játszott el.
  • 2.b-sek sárkánytáncot jártak, a lovaggal küzdve.
  • 4.a osztály Spanyol-honba repített bennünket valódi bikaviadallal és spanyol tánccal ötvözve.
  • 4.b-sek Pinokkióként keltek életre egy fadarabból.
  • 5.a osztály “meghívta” a 100 tagú cigányzenekart, így a hangulat a tetőfokára hágott.
  • 5.b-sek a görög mennyekben emeltek minket, ahol minden Isten vidám táncot járt.
  • 6.b osztály már a közelgő foci világbajnokságra készült emelkedett hangulatban.

A zsűriben helyet foglaló nyugdíjas kolléganőnk, Czakó Józsefné elismerően nyilatkozott a produkciókról. Köszönjük önzetlen munkáját.

Köszönetünket fejezzük ki a Művelődési Központnak a helyszín biztosításáért, Luzsi Zoltánnak a hangosításért, valamint a Kádár Cukrászda felajánlásaiért.

E sikeres rendezvényünk nem jöhetett volna létre a kollégáim és tanulóink maximális helytállása nélkül.

Nagyné Tajti Valéria