DÖK-NAP A KÖRZETIBEN

A tanév utolsó hetében került megrendezésre a Körzeti Iskolában a diákönkormányzat által szervezett DÖK-nap.

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=korzetiheves&set=a.2843152022617521

A nap indításaként az egész iskolát megmozgató flashmob szerveződött, ami jó kis bemelegítés volt az utána következő tréfás váltó-, és sorversenyhez. Tanulók és pedagógusok versengtek a vidám, minden izmot megmozgató, ügyességi feladatokban. A pedagógusok állták a sarat a diákokkal szemben, főleg a seprű kezelésében mutatkozott meg a sok évnyi tapasztalat. Tízóraira mindenki egy finom hamburgerrel csillapította az éhségét. A délelőtt további részében tehetséges körzetis diákok alkotásaiból összeállított kiállítást tekinthettek meg a gyerekek az aulában: csodálatos fotók, festmények, rajzok mutatták, hogy sok ügyes diák bontogatja szárnyait a Körzetiben. A Robotika szakkör tagjai az általuk programozott robotokkal nagy érdeklődést keltettek minden korcsoportban.

Az ebéd után a ballagó osztályok kapták a főszerepet. A vidám ballagáson jelmezben búcsúztak az iskolától és diáktársaiktól végzőseink. Az idei évben a járványhelyzet miatt nem került megrendezésre a farsangi bál, ezért rendhagyó módon a DÖK-napon választották meg a tanulók a 2020-21. tanév Szívkirályát és Szívkirálynőjét. A „királyi pár” a koronázás után egy közös tánccal köszöntötte „népét”. Mivel a nyolcadikosok hamarosan végleg elhagyják az iskolát, „Fecskeröptetés” készítette fel őket az előttük álló hosszú útra, érdekes feladatok végrehajtásával vált emlékezetessé számukra ez a nap.

A program vége felé kötetlen sportos programok következtek: foci-, és kézilabda mérkőzéseken mérték össze erejüket évfolyamonként a nagyobbak, a kisebbeknek lehetett baseballozni, népi játékokkal ismerkedni, hullahoppozni, célzófalra dobni, zoknicsatát vívni, bekötött szemmel bóják között lavírozni, s a járdán szebbnél-szebb aszfaltrajzok születtek.

A diáknap végén fáradtan, de élményekkel gazdagodva tért haza a körzetis diáksereg.

A képes beszámoló, amelyet Puzsér Sándor tanár bácsi készített, jól illusztrálja a DÖK-nap sikerét.