Jedlik Ányos Országos Általános Iskolai Matematikaverseny

54268537_2214928425439887_2393929288056307712_nNagy örömünkre szolgált, hogy idén a legöregebb jenaplanos osztályunk és a legfiatalabb matematika tagozatos csoportunk tagjai közül is többen bekapcsolódtak a Jedlik Ányos Országos Általános Iskolai Matematikaversenybe.

A Jedlik Ányos Társaság és a Jedlik Tehetséggondozó Nonprofit Kft. által szervezett többfordulós verseny a Fizikaverseny kistestvére. A tanulók az első forduló során a „Mérünk és számolunk 2019” feladatgyűjtemény 50 feladatát oldották meg. Bár a feladatok nem kérnek számon fizika tantárgyi ismereteket, de sajátos logikára, egyedi gondolkodásmódra, az összefüggések felismerésére tanítanak.
Az I. fordulóban legalább 60%-os eredményességgel dolgozók juthattak a regionális, II. fordulóba. A verseny sajátossága, hogy a 3. és 4. évfolyam azonos feladatsorral kell, hogy megbirkózzon, az 5. évfolyamos tanulók pedig a 6. évfolyamosokkal megegyező feladatsort írnak. Ez idén a mi tanulóinknak sajnos nem igazán kedvezett. Jövőre azonban már egy évvel bölcsebben, egy tanévvel több tudással, versenyzési rutinnal és sok-sok megoldott feladattal a hátuk mögött vághatnak bele újra a megmérettetésbe.
Ilyen feltételek mellett is izgulhattunk azonban Lányi Milánért, akinek, mint mára kiderült csak 4 ponton múlott a továbbjutása az országos döntőbe.
További részt vevők voltak:
Bakondi Zalán 3.j
Surányi Csenger 3.j
Szalkári Máté 3.j
Ficsór József Dusán 5.a
Lányi Milán 5.a
Lévai panna 5.a
Morvai Kristóf 5.b
Gratulálunk minden versenyzőnek és további sikereket kívánunk!
Köszönjük a felkészítést Sárándiné Nagy Györgyinek és Gálné Orsó Viktóriának!