KALANDOZÓ ORSZÁGOS TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐ

Ebben a tanévben is részt vett egy körzetis tanulókból álló csapat a Hatvani Tankerületi Központ és a Kisnánai Szent Imre Általános Iskola által meghirdetett nagy hagyományú és szakmailag elismert hazai és Kárpát-medencei szintű tanulmányi KALANDOZÓ TÖRTÉNELMI VETÉLKEDŐJÉN. A vetélkedő 7-8. évfolyamos, 4 fős csapatok részére került meghirdetésre.

A verseny 3 fordulós, melynek első két fordulója írásbeli feladatsor. Az idei évben a „Pragmatica Sanctio és kora” témában III.Károly és Mária Terézia uralkodásának évszázadával ismerkedtek meg részletesen a tanulók.

A Nemzeti Tehetség Program által is támogatott harmadik forduló maga a döntő, melyre a legjobb munkákat beküldő 12 csapat került meghívásra egy kétnapos rendezvényre Kisnána felújított középkori várába.

A döntőbe került csapatok a kisnánai várban elméletei és gyakorlati feladatok megoldása során, 12 állomáson bizonyíthatták vitézségüket, rátermettségüket.

Iskolánkat egy 4 fős, lányokból álló csapat, a KörzeTeam képviselte a versenyen.

51 nevező csapatból a levelező fordulók után a 4. helyen jutottak be a Kisnána várában rendezett országos döntőbe, ahol becsülettel és nagy kitartással küzdve, végül az 5. helyet szerezték meg.

A KÖRZETEAM csapat tagjai:

Jóni Boglárka (8.b)

Márkus Dorottya (7.b)

Sőti Eszter (7.b)

Szabó Diána Boglárka (7.b)

Felkészítő: Kisné Fehér Anna