„A TEHETSÉGSEGÍTÉS FELTÉTELRENDSZERÉNEK JAVÍTÁSÁT CÉLZÓ HAZAI PROGRAMOK TÁMOGATÁSA” A KÖRZETIBEN

ÉRJ MAGASRA! BENNED VAN A LÉTRA!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására.

A Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2020-ban sikeresen pályázott, így 1.900.000 Ft értékű tárgyi eszköz beszerzésére került sor tehetségsegítés céljából. A megvásárolt eszközök az intézményben megvalósuló, különböző tehetségműhelyekben dolgozó, tanórán kívüli tehetséggondozó munkát, a tanulói képességfejlesztést biztosítják.

LogoAz alsós komplex tehetségműhely, és a nyelv-mester műhely munkáját segítették a különböző kommunikációt és személyiséget fejlesztő társas játékok, valamint logikai képességeket fejlesztő táblajátékok, a LÜK, a szorobán. A bábműhelyben paravánok, kesztyűbábok színesítették a mesék előadását. A felsős nyelv-mester műhely munkája hatékonyabbá vált a beszerzésre került fülhallgatók által. A felsős töprengő műhelyben nagy hangsúlyt kap a gondolkodásfejlesztés, mely megvalósítását segítik a logikai játékok, táblajátékok. A beszerzésre került technikai eszközök, a bábelőadások, valamint a nyelvészeti műhelyek munkájának, beszédtechnikai gyakorlatainak részei. A megvásárolt projektort több műhely is használja a foglalkozásokon.

A műhelyek legfőbb célja a sokoldalú személyiségfejlesztés. Tehetségterülettől függetlenül figyelmet kap a tehetségígéretek kreativitásának, érzelmi intelligenciájának és együttműködési képességének fejlesztése. A pályázatból megvásárolt eszközök segítik a tehetségígértek motiválását, ismereteik bővítését, képességeik fejlesztését, valamint támogatják a komplex szemléletű tehetséggondozást, a tanóraitól eltérő módszerek alkalmazását.

 

Sárándiné Nagy Györgyi

szakmai vezető

Fotók az iskola facebook oldalán tekinthetők meg:

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=korzetiheves&set=a.2857946384471418&__cft__[0]=AZUmSkm037nWmmNCJppXyit1eAETcuz4KGjOtsvwx9Txas5htp6XOVflh-8eHncY9qQm5iXhoGqX5EIDBm7Sn2xFxPRnPJFSPEJDjugrlW90cc-kU2dSt1fOgeFK8j2he9B61oPImXdJv97OjhblyieI7WWaYSooKhYGmvbadDgLyg&__tn__=-R