Pedagógusaink kitüntetése a Líceumban

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem dísztermében tartotta pedagógus napi ünnepségét az Egri Tankerületi Központ. A résztvevőket Ballagó Zoltán, a Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte. Az igazgató szerint az iskolában tapasztaltak, az értő, támogató pedagógus végigkisérik az ember életét. A magas színvonalú iskolarendszer kulcsfontosságú szereplői a pedagógusok. Emberekkel foglalkozni, a nyelvet, kultúrát, az előző generációk ismereteit átadni nem könnyű, de a legszebb dolog. Akik a nehézségek ellenére minden nap fáradhatatlanul a gyerekekért dolgoznak, hogy világosságot gyújtsanak értelmükben, tudják, mi a valódi küldetésük. Ez vezérli a tanítókat, tudósokat, művészeket, pszichológusokat, akik próbálják a gyermeki értelmet formálni, törékeny lelküket meggyógyítani. Szerinte a pedagógusok munkája talán sosem szólt ennyire a küzdelemről. alkalmazkodóképességük, türelmük valószínűleg sosem állt ki annyi próbát mint napjainkban. Ezért is különösen időszerű, hogy pedagógusnapon fejet hajtson előttük. Rendkívüli körülmények között magas szinten végzik nevelő, oktató munkájukat.

Tompáné Sallai Éva a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Hevesi József Tagiskolájának pedagógusa a “Pedagógus Szolgálati Emlékérem” miniszteri elismerést vehette át.

Simon Zoltán a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa az “Egri Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa” elismerésben részesült.

https://www.facebook.com/korzetiheves/posts/pfbid028EK7EuZDw78bM1ZwRamHfb1swEoE19e1znrzsdSDFPbjjPYX1oD9waYDAoxz46sZl